Nieuwsbericht

Beveiliging van uw website met SSL

In dit topic gaan we ervan uit dat u Firefox als browser gebruikt. Mocht u deze browser niet hebben, dan is deze gratis te downloaden op:

https://www.firefox.com

Wanneer uw website is voorzien van een SSL-certificaat kunt u dit controleren door naar https://www. te surfen. Als het goed is krijgt u linksboven een groen slotje te zien. Wanneer u een ander type slotje ziet (een grijs slotje, een waarschuwingsteken, etc.) dan betekent dit in de meeste gevallen dat er op uw website nog onderdelen voorkomen die niet beveiligd kunnen worden. Wat de verschillende slotjes betekenen kunt u vinden op:

https://support.mozilla.org/nl/kb/hoe-weet-ik-of-mijn-verbinding-is-beveiligd

Krijgt u geen groen slotje te zien, dan kunt u op F12 drukken en ziet u onderin uw scherm in de meeste gevallen direct wat er nog mis gaat.

Absolute en relatieve paden

De meeste voorkomende fout is het gebruik van absolute paden in plaats van relatieve paden op uw website. Een voorbeeld van een absoluut pad is:

<a href="https://www.<domeinnaam>/afbeeldingen/plaatje.jpg">

Dezelfde link ziet er met een relatief pad als volgt uit:

<a href="/afbeeldingen/plaatje.jpg">

Door relatieve paden te gebruiken maakt het niet uit of de website benaderd wordt via http of https. Maakt u op uw website gebruik van absolute paden, dan is het aan te raden om deze om te zetten naar relatieve paden, in ieder geval op de pagina's waar u de beveiligde SSL-verbinding actief wilt hebben.

Maakt u gebruik van een CMS zoals Wordpress, Joomla of Drupal, dan zullen er ongetwijfeld plugins beschikbaar zijn die de mogelijkheid bieden om absolute paden om te zetten naar relatieve paden of http-links om te zetten naar https-links.

Op het omzetten van links kunnen wij helaas geen support bieden, u bent zelf verantwoordelijk voor het publiceren en onderhouden van uw website.

Terug naar het overzicht van nieuwsberichten

Keuzemenu