Nieuwsbericht

Security aanpassingen op servers

De laatste maanden is er, naast de migratie naar CentOS 4, hard gewerkt aan het verder verbeteren van de security op ons dedicated server - en webhosting platform. Onderstaand een beknopt overzicht.

Firewall

De Plesk firewall is uitgeschakeld en vervangen door een strikte en duidelijke firewall. Deze houdt, in tegenstelling tot de Plesk variant, nu ook ongewenst uitgaand verkeer tegen. Voorbeelden van zulk data-verkeer vormen de hack-pogingen die proberen om een programmaatje te laten draaien, welke op afstand en via IRC bestuurd wordt. Dit soort hack-pogingen hebben nu nog minder kans op succes dan de kleine kans die ze voorheen al hadden, terwijl het tegelijkertijd juist een stuk eenvoudiger en duidelijker geworden is om een extra port open te zetten, indien dit nodig mocht zijn.

PHP: Advanced Protection System

Momenteel zijn we aan het experimenteren met een Advanced Protection System PHP-extensie. Deze extensie biedt extra mogelijkheden om PHP-scripts nog veiliger te maken, door extra controles uit te voeren. Dit maakt het onder andere mogelijk om scripts die door hackers misbruikt worden om spam te versturen vroegtijdig te detecteren. Ook de veel gebruikte hack-manier via een include van een door de hacker opgegeven script, is op deze manier snel te detecteren, of zelfs tegen te houden.

Terug naar het overzicht van nieuwsberichten

Keuzemenu