Nieuwsbericht

Agressieve benadering domeinnaamhouders

In toenemende mate ontvangen wij klachten over de bedrijven "Global Administration" of "European Domain and Trademarks". De kans bestaat dat u als domeinnaamhouder door één van bovenstaande bedrijven wordt gebeld met de mededeling dat een ander bedrijf van plan is om uw domeinnaam in een andere extensie (meestal .com) te willen gaan vastleggen. Vervolgens wordt beweerd dat zij dat kunnen voorkomen door direct uw domeinnaam vast te leggen voor een bedrag dat varieert van € 175 tot € 300 per jaar. Wij willen u adviseren hier niet op in te gaan.

Voorkomen is beter dan genezen

Wilt u voorkomen dat derden uw (bedrijfs)naam vastleggen als domeinnaam, dan adviseren wij u om naast een .NL-domeinnaam tenminste ook de .COM- en .EU-variant te registreren. Bij sitebytes betaalt u tenslotte geen € 300 per jaar.

Fraudemeldpunt

Om deze op chantage lijkende praktijken een halt toe te roepen adviseren wij domeinnaamhouders die op deze wijze worden benaderd om dit te melden op fraudemeldpunt.nl, het landelijke meldpunt voor advertentie- en acquisitiefraude.

Tros "Opgelicht"

Dinsdag 10 oktober 2006 (Nederland 1 - 21:00) zal het Tros televisieprogramma "Opgelicht" aandacht besteden aan dit onderwerp. Roelof Meijer, directeur SIDN, zal in dit programma een toelichting geven in hoeverre iets gedaan kan worden aan deze fraudevorm.

Terug naar het overzicht van nieuwsberichten

Keuzemenu