Netwerk

Sitebytes besteedt veel tijd en zorg aan de opbouw van haar netwerk. Voor de routering wordt gebruik gemaakt van een tweetal, redundant opgestelde, bigirons van Foundry Networks, op gigabit snelheid gekoppeld aan, eveneens redundant opgestelde, core switches van HP. Alle racks zijn uitgerust met HP-switches en zijn voorzien van een redundant koppeling over cat.6 kabels naar de core switches.

Bandbreedte

Voor het leveren van bandbreedte zijn wij niet afhankelijk van één partij. Zo nemen wij bandbreedte af bij NL-ix, Jointtransit, Openpeering en Abovenet. Daarnaast peeren wij met diverse organisaties.

IP-adressen

Wereldwijd bestaan er vijf RIR's (Regional Internet Registries). Deze RIR's houden zich onder meer bezig met het uitgeven van IP-adressen. Voor Europa wordt dit verzorgd door RIPE. Sitebytes is lid van RIPE en beschikt derhalve over eigen IP-adressen.

Monitoring en bereikbaarheid

Het netwerk van Sitebytes wordt 24 uur per dag pro-actief gemonitored. Op het moment dat een deel van het netwerk niet bereikbaar is, wordt er binnen 5 minuten een SMS-bericht uitgestuurd waarna wij direct - en op afstand - actie kunnen ondernemen.

Keuzemenu